Balaclavas

Kies voor comfort en hygiëne

Balaclavas voor motorrijders

Hét accessoire voor optimaal comfort tijdens het motorrijden.

In dit artikel vertellen we meer over balaclavas en hoe dit essentiële item jouw motorritten comfortabeler kan maken. Bij Moto Hengelo bieden we een breed assortiment balaclavas aan die in onze winkel beschikbaar zijn. Van beginners tot doorgewinterde motorrijders, we hebben voor ieder wat wils. Lees verder om alles te weten te komen over balaclavas en waarom je vandaag nog bij Moto Hengelo langs zou moeten komen om ze te proberen!

Wat is een balaclava?

Een balaclava wordt ook wel een bivakmuts of helmmuts genoemd. Het is een type hoofdbedekking voor onder je helm, ontworpen om je hoofd, gezicht, hals en soms ook schouders te bedekken. Een balaclava is een veelzijdig accessoire dat vaak door motorrijders wordt gebruikt omdat het bescherming, hygiëne en comfort biedt in verschillende weersomstandigheden. 

De oorsprong van de balaclava gaat terug naar de Krimoorlog, waar soldaten ze gebruikten om zich te beschermen tegen de bittere kou en gure wind. Tegenwoordig worden balaclavas gebruikt in verschillende sporten en activiteiten, en is het een ware must-have voor de fanatieke motorrijder geworden.

dots
dots

De beste balaclavas voor winterritten

Ben je niet alleen een mooi-weer-rijder, maar ook een diehard die zelfs op koude dagen de weg op gaat? Dan is het tijd om jezelf goed in te pakken met een speciale winter balaclava! De wintervriendelijke balaclavas bieden je uitstekende bescherming tegen kou, wind en regen onder jouw motorhelm. Perfect voor ritten in de wintermaanden of wanneer het weer onverwacht omslaat. Elke doorgewinterde motorrijder weet dat de wind tijdens lange ritten verraderlijk kan zijn, vooral bij hogere snelheden. Een balaclava houdt je gezicht en hals lekker warm en beschermt je huid. Hoera, geen gevoelloze, droge huid meer! En ja, dat betekent ook minder kans op die ongemakkelijke, bevroren snor!

Moto Hengelo

Bekijk ons complete assortiment

Waarom kiezen voor een balaclava?

Ademend vermogen en comfort

Denk je dat balaclavas alleen voor de winter zijn? Think again! Ook voor de warmere dagen zijn er speciale balaclavas die je optimaal comfort bieden en bescherming tegen de zon. Deze balaclavas zijn gemaakt van lichte, vochtafvoerende materialen die je hoofd koel houden, zelfs als de zon genadeloos brandt en het zweet je van de kop af gutst. Dankzij slimme ontwerpen en stoffen zoals Coolmax en merinowol, worden zweet en vocht efficiënt afgevoerd. Bovendien zijn goede balaclavas voorzien van platte naden en een nauwsluitende pasvorm, waardoor je geen last hebt van schurende plekken of irritatie.  

Bescherming tegen stof en pollen

Ook wanneer de pollen je in het voorjaar tegemoet vliegen of je in een stofrijke omgeving rijdt, is een balaclava onder je motorhelm je beste vriend. Met materialen die fijn genoeg geweven zijn om de meeste stofdeeltjes en pollen buiten te houden kun je met een gerust hart op weg. Zeg maar dag tegen niesbuien onderweg tijdens een lange rit!  

Hygiëne en eenvoudig onderhoud

Laten we eerlijk zijn, na een tijdje kunnen onze motorhelmen een bijzonder luchtje hebben. Door het dragen van een balaclava voorkom je dat bijvoorbeeld zweet, gel, en olie van je huid en haar direct in de voering van je helm trekken. Wanneer je geen balaclava draagt is de kans groot dat je helmvoering plakkerig wordt en blijft plakken aan je huid. Geen fijne situatie! Dus kies voor een schone motorhelm met minder geurige verrassingen wanneer je deze afzet na een lange rit. Dat is niet alleen fijn voor jezelf en de mensen om je heen, maar het zorgt er ook voor dat je je motorhelm van binnen schoner houdt, en daarmee de levensduur verlengt.

dots

Merken balaclavas bij Moto Hengelo

Wij bieden jou een ruime keuze aan balaclavas van topmerken in onze winkel. Een greep uit de merken balaclavas die bij ons te koop zijn: 

Bij Moto Hengelo staan we achter de kwaliteit van onze producten. We werken alleen met gerenommeerde merken motorkleding die bekendstaan om hun duurzaamheid en prestaties. Wanneer je bij ons winkelt, kun je erop vertrouwen dat je een product van hoge kwaliteit koopt dat lang meegaat.

Bezoek ons 

Balaclavas zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Van lichtgewicht balaclavas tot geïsoleerde en waterdichte items. Zorg ervoor dat je de maat en uitvoering kiest die bij je past, zodat deze niet te strak of juist te los zit en passend is voor jouw behoeften en rijomstandigheden. Wij adviseren je graag over pasvormen, materialen en onderhoud van balaclavas in onze motorzaak in Hengelo!

dots
dots

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line