Kawasaki

Let the good times roll

De geschiedenis van Kawasaki

De geschiedenis van Kawasaki begint met de oprichter Shozo Kawasaki, die van jongs af aan al betrokken is in de scheepvaart. Hij kocht in 1878 een scheepswerf in Tokio en begon zich te richten op betere en veilige schepen. Er kwam door de jaren heen steeds meer vraag naar schepen, met name de schepen die gebruikt werden voor oorlogsvoering, en daar profiteerde zijn werf van.

Begin twintigste eeuw deed de productie van rollend materiaal zijn intrede, wat te danken was aan de investering van de overheid in de spoorwegen. In 1916 werd een staalfabriek opgericht, om de vraag naar stalen schepen te kunnen behappen. In 1922 werd het eerste vliegtuig opgeleverd, wat de totstandkoming in vliegtuigactiviteiten was voor Kawasaki. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er veel vliegtuigen gebouwd voor het leger. Na de oorlog werd de Japanse vliegtuigindustrie ontmanteld en werd de scheepsbouw gestimuleerd.

In 1950 fuseerde de tak van Kawasaki in staal met de twee grootste staalproducenten van het land, wat ertoe leidde dat in 1954 de eerste motoren van de band rolden. Het allereerste motorblok werd ontworpen op basis van de technische kennis die opgedaan was bij het ontwikkelen en ontwerpen van vliegtuigmotoren.
Tegen het einde van de jaren zestig begon het bedrijf zich terug te trekken uit de scheepsbouwindustrie en verbreedden de activiteiten van Kawasaki zich, waaronder in de motorindustrie.

Kawasaki maakt high-performance producten voor motorrijders die op zoek zijn naar de ultieme rijervaring.

Sinds de start van de productie van motorfietsen had Kawasaki één vast doel voor ogen: het ontwikkelen van nieuwe technieken. In de loop der jaren zijn daardoor een groot aantal modellen geïntroduceerd die de totale motorwereld veranderden. Kawasaki maakte legendarische motorfietsen, waarvan er nog velen in ieders geheugen gegrift staan, vooral om het verbluffende vermogen en de ongekende snelheid. In 1996 werd de grens van 10 miljoen motoren gepasseerd, een bewijs van Kawasaki Motor haar veelzijdige aanbod en een aanmoediging om legendarische motoren te blijven ontwikkelen.

dots
dots

De moderne Kawasaki

Kawasaki is altijd het meest emotionele Japanse motormerk geweest. Het merk stak in de begindagen in op snelheid, naast het ontwikkelen van nieuwe technieken. Dat zorgde voor een unieke reputatie.

De moderne Kawasaki is technisch hoogst actueel, maar veel beschaafder en uiterst betrouwbaar. Onderhuids hebben de machines van Kawasaki altijd iets van hun bruutheid en hun circuitgenen gehouden.

Daarentegen zorgen de cruisers van Kawasaki voor compleet ander gevoel, want die zijn de ontspannenheid ten top. Welke Kawasaki motor je ook kiest, als berijder straal je altijd een stukje jeugdige rebelsheid uit.

Met Kawasaki gaan de beheersing van een krachtige machine en plezierig motorrijden hand in hand.

Kawasaki dealer Moto Hengelo

Moto Hengelo is de grootste Kawasaki dealer in Twente en omstreken. In onze showroom vind je vrijwel elk nieuw Kawasaki model. Daarnaast hebben we een breed aanbod Kawasaki occasions. Ben je geïnteresseerd in één van de motoren uit de line-up van Kawasaki, dan ben je bij Moto Hengelo op het goede adres; van een groot deel van de Kawasaki lijn hebben wij een demofiets klaarstaan waarop je kunt testrijden. Onze uitgebreide selectie aan demo-motoren is ook te huur, perfect voor een lange proefrit, een mooie motorreis of om je horizon te verbreden.

Wij zijn al jaren gespecialiseerd en ervaren in dit fantastische merk en kunnen je daarom uitstekend voorzien in de aanschaf van een nieuwe of gebruikte Kawasaki en het onderhoud daarvan. Onze vaardige monteurs zijn op de hoogte van alle fabrieksvoorschriften, technische updates en gebruiken de beste diagnose apparatuur, zodat we je kunnen verzekeren van vakbekwaam onderhoud en deskundige reparaties in onze werkplaats.

Bij onderhoud en reparaties maken wij er een punt van om gebruik te maken van originele Kawasaki onderdelen en accessoires. Verkies je hoogwaardige aftermarket onderdelen en accessoires, dan is dat ook zeker mogelijk.

In onze werkplaats verzorgen wij ook de om- en terugbouw van je Kawasaki van vol vermogen naar 35 kW, op de modellen waarbij dit mogelijk is. Bij motoren van Kawasaki is dit niet zo kostbaar als bij menig ander motormerk. Daarnaast komt deze aanpassing officieel op het kentekenbewijs te staan, waardoor het correct verzekeren van de motorfiets ook geen enkel probleem zal opleveren.

dots
dots

Service

Kawasaki Care, ook wel bekend als K-Care, is een uitgebreid assortiment aan exclusieve programma's en initiatieven van Kawasaki Motors, speciaal ontworpen om Kawasaki-klanten te ondersteunen en hun Kawasaki-ervaring nog plezieriger te maken.

Kawasaki Road Assistance

Bij Kawasaki stellen we betrouwbaarheid voorop bij de bouw van onze motorfietsen. We zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze producten dat we vanaf modeljaar 2022 elke nieuwe Kawasaki-motorfiets gratis leveren met Kawasaki Road Assistance. Dit betekent dat je tijdens de garantieperiode, mocht je onverhoopt pech ervaren, 24/7 op de steun van Kawasaki Road Assistance kunt rekenen.

De voordelen van Kawasaki Road Assistance:

  • Altijd beschikbaar, 24/7
  • Hulp bij lekke banden, lege accu's, verkeerde brandstof en meer
  • Pechhulp in je eigen woonplaats, Nederland en Europa
  • Profesionele monteur ter plaatse of reparatie door een erkende Kawasaki-dealer
  • Vervangend vervoer indien nodig

Garantie

Bij de aankoop van een nieuwe Kawasaki-motorfiets voor privégebruik ontvang je een fabrieksgarantie van maar liefst 48 maanden.

Kawasaki Rent

Wil je een Kawasaki-motorfiets huren? Bij Moto Hengelo hebben we een ruime selectie aan motoren, zowel voor sportieve als toerrijders.

Kawasaki Insurance

De Kawasaki-verzekering biedt dezelfde kwaliteit als onze motorfietsen. Enkele voordelen zijn onder andere scherpe premies, gratis pechhulp in heel Europa, verhaalsrechtsbijstand, geen eigen risico bij schadeherstel door een officiële Kawasaki-dealer en nog veel meer. Daarnaast kun je profiteren van extra kortingen als je minder dan 12.000 km per jaar rijdt of gebruikmaakt van de winterstop van 15 december tot 1 maart. Ontdek vandaag nog de voordelen van Kawasaki Insurance.

dots

Kawasaki accessoires

Kawasaki kleding

Kawasaki kleding

De mooiste en nieuwste Kawasaki apparel

Kawasaki merchandise & goodies

Kawasaki merchandise & goodies

De leukste gadgets, cadeautjes en hebbedingetjes

Onze Kawasaki's

Nieuw en gebruikt

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line