Yamaha

Revs your heart

Het verhaal achter Yamaha

"Ik wil proberen motoren voor motorfietsen te maken."

Het waren deze woorden van Genichi Kawakami die aan de basis stonden van Yamaha Motor Company zoals we die vandaag de dag kennen. Terug in 1953, toen de wereld nog aan het herstellen was van de naweeën van de Tweede Wereldoorlog, zocht Genichi naar een manier om de inactieve machinebewerkingsapparatuur te benutten die voorheen werd gebruikt voor het vervaardigen van vliegtuigpropellers. Hij onderzocht diverse productiemogelijkheden, variërend van naaimachines tot auto-onderdelen, scooters, driewielige bedrijfsvoertuigen en motorfietsen.

Het pad naar succes was echter nog niet duidelijk. Genichi en zijn team bezochten motorfietsfabrieken in de Verenigde Staten en ontvingen het advies om zich te richten op de motorfietsmarkt, ondanks dat ze later dan anderen op het toneel verschenen.

dots
dots

De geboorte van Yamaha Motor Company

Met vastberadenheid en visie betrad Yamaha uiteindelijk de motorfietsmarkt. Ze begonnen met de productie van hun eerste 125cc motorfiets na het bezoeken van Duitse fabrieken voor inspiratie. Al snel brachten ze innovatieve producten op de markt die wereldwijd erkenning kregen.

Autolube: Een Technologische Doorbraak

In 1963 toonde Yamaha zijn toewijding aan geavanceerde technologische innovatie door het Autolube-systeem te ontwikkelen. Dit systeem, dat een aparte olie-injectie voor 2-takt motoren introduceerde, maakte het overbodig om brandstof en olie voor te mengen. Hiermee bouwde Yamaha zijn reputatie op als toonaangevende fabrikant.

De Samenwerking met Toyota

In 1966 sloeg Yamaha de handen ineen met Toyota om de Toyota 2000 GT sportwagen te produceren. Deze samenwerking leidde tot een legendarische auto die nog steeds wordt bewonderd om zijn prestaties en vakmanschap.

De revolutie van de terreinmotorfiets

In 1968 bracht Yamaha de wereld de DT-1, 's werelds eerste echte off-road motorfiets. Deze motorfiets creëerde een geheel nieuwe categorie, de terreinmotorfiets, en zette Yamaha stevig op de kaart in de Verenigde Staten. De DT-1 belichaamde de kracht van originele ideeën, vooruitziende blik en klantgerichtheid.

Blijven groeien en innoveren

In de jaren die volgden, bleef Yamaha groeien en zijn productassortiment uitbreiden met producten als sneeuwscooters, racekartmotoren, generatoren, motorscooters, ATV's, waterscooters en meer.

De Kando Filosofie

Genichi Kawakami's visie en filosofieën vormden de basis voor het succes van Yamaha. Het bedrijf streeft ernaar klanten over de hele wereld te dienen met eerlijke producten van uitzonderlijke kwaliteit die prestaties en voldoening bieden. Yamaha's missie is om klanten de onbeschrijfelijke vreugde van "Kando" te laten ervaren, een Japans woord dat staat voor diepe voldoening en opwinding bij het tegenkomen van iets van buitengewone waarde en kwaliteit. 

Of het nu gaat om racen, motorrijden of slimme mobiliteitsoplossingen, Yamaha blijft zich inzetten om Kando te leveren aan zijn klanten over de hele wereld.

dots

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line