Tripteq

Kies, koop en monteer zelf je zijspan!

Tripteq: Het verhaal achter de zijspannen

Tripteq is het ultieme merk voor zijspanliefhebbers, en het verhaal achter dit merk is er een van passie, toewijding en ongekende innovatie. Het begon allemaal met de gedrevenheid van Goos, een man met een visie.

De geboorte van een idee

In 2003, na jarenlang als monteur en verkoper bij een zijspandealer te hebben gewerkt, begon Goos met de ontwikkeling van een nieuw zijspanconcept. Zijn doel was om een tweezits zijspan te creëren met een veelzijdig ontwerp dat eenvoudig kon worden aangepast voor verschillende modellen. Vergelijkbaar met het 'Baukastensystem' van BMW wilde Goos een standaardzijspanchassis bouwen waarmee verschillende zijspanvarianten konden worden gemaakt, van sportief tot toergericht.

Om zijn visie te realiseren, sloeg Goos de handen ineen met studenten van onder andere de Universiteit Twente en de Hogeschool voor Autotechniek in Arnhem. Hun frisse perspectief en technische kennis bleken van onschatbare waarde voor het project.

Hoewel het concept ambitieus was, zette Goos door. Hij en zijn team werkten aan de ontwikkeling van een prototype van het chassis en de motorombouw. Het resultaat was verbluffend: een zijspan dat aan alle eisen voldeed en geschikt was voor TÜV-keuring. Het was tijd om de wereld kennis te laten maken met deze nieuwe benadering van zijspannen.

dots
dots

De geboorte van Tripteq

In januari 2005 werd het prototype officieel gepresenteerd op de zijspanbeurs in Duitsland. Onder de naam "TripTeq" vond het zijn weg naar het publiek. De naam weerspiegelde de essentie van het merk: een combinatie van drie wielen, reizen en techniek. Het prototype van TripTeq werd met enige scepsis ontvangen door de zijspanwereld, maar Goos was vastbesloten om zijn visie te realiseren.

De TÜV-goedkeuring

Het kritische moment kwam toen Goos en zijn team het prototype aan de Duitse TÜV presenteerden. Na intensieve tests en berekeningen, en een flinke dosis vastberadenheid, ontvingen ze het felbegeerde TÜV-certificaat. TripTeq werd het eerste zelfbouwzijspan met TÜV-goedkeuring, wat een mijlpaal betekende voor het merk en de zijspanindustrie.

Een groeiende familie

Met de goedkeuring op zak begon TripTeq aan zijn reis als zijspanproducent. Binnen een jaar hadden ze enthousiaste dealers aan boord, vooral in Duitsland, die het concept omarmden. Hoewel het overtuigen van rijders wat langer duurde, begonnen de verkochte TripTeq zijspannen hun eigen verhaal te vertellen. De TripTeq-familie groeide gestaag.

Een legendarisch hoofdstuk

In de loop der jaren breidde TripTeq zijn certificaten uit naar nieuwe BMW-modellen en bleef het merk zich ontwikkelen met accessoires en nieuwe zijspanbakken. In 2016 vierden ze hun eerste grote mijlpaal van 500 stuks, en de groei stopte niet. Vandaag de dag biedt TripTeq een uitgebreid assortiment zijspanmodellen voor verschillende motoren, met meer dan 750 eenheden en de belofte van nog veel meer avonturen in het verschiet.

Het verhaal van TripTeq is er een van vastberadenheid, vernieuwing en succes. Met Goos aan het roer heeft dit merk de zijspanindustrie op zijn kop gezet en blijft het een bron van inspiratie voor zijspanliefhebbers over de hele wereld. TripTeq is niet zomaar een zijspan; het is een symbool van toewijding aan perfectie op drie wielen.

dots

Onze Tripteq zijspannen

Nieuw en gebruikt

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line