Motor huren

Regel het snel en eenvoudig

dots

VERHUURSEIZOEN IS GESTART!

Let op: wij verhuren alleen NIEUWE motorfietsen. Je gaat dus op pad met nieuw materiaal!
Alle informatie hoe het werkt staat hieronder beschreven. Als je deze uitleg reeds hebt gelezen en meteen door wilt naar het verhuuroverzicht, klik dan hieronder op de link.


  DE BESCHIKBARE MOTORFIETSEN


Huur een motor bij Moto Hengelo, in samenwerking met MotoShare

Elk motorseizoen hebben we voor ieder wat wils in onze verhuurvloot. Van sportief tot naked, van Amerikaans tot Japans, we hebben zelfs motoren voor mensen met een A2-rijbewijs! Al met al een mooie selectie om je horizon te verbreden, een lange proefrit te maken of om gewoon een mooi rondje te knapp’n.

Welke modellen hebben we te huur?

Hiernaast vind je het complete overzicht aan verhuurmotoren van Moto Hengelo. De prijzen die hierbij vermeldt staan zijn per dag, inclusief 150 kilometer motorrijden. Rijd je meer dan 150 kilometer per dag dan rekenen we € 0,24 per extra kilometer.

Is de motor die jij wilt huren nog beschikbaar?

Voor het actuele huuraanbod klik hier.

Ruikt die stoffige, oude jas niet zo fris meer of is je helm te oud?

Geen probleem, naast motoren verhuren we ook motorhelmen, motorjassen en motorhandschoenen. Motorbroeken en motorlaarzen zitten niet in ons verhuurprogramma.

Wat kost het huren van verhuurkleding?

Voor maar €20,- per dag huur je een setje. Motorhandschoenen huur je gratis in combinatie met een motorjas en motorhelm.

Heb je niet alle verhuur motorkleding nodig?

Dan betaal je per deel per dag:

  • Motorjas: €10,-
  • Motorhelm: €10,-
  • Motorhandschoenen: €5,-

Het huren van motorkleding gaat niet via MotoShare, hiervoor vul je een kledingverhuur formulier in op het moment dat je je gehuurde motor komt ophalen. Het reserveren van motorkleding is niet nodig. Geef ons via de MotoShare inschrijving door welke kleding je wilt huren en het ligt op de verhuurdag voor je klaar.

Heb je geen motor gehuurd, maar wil je wel graag kleding huren?

Geen probleem! Ook dan vul je bij ons in de shop een kledingverhuur formulier in en daarnaast betaal je met je pinpas €100,- borg (contant is niet mogelijk). Dit bedrag krijg je retour bij het inleveren van de verhuurkleding.

Hoe huur ik een motor bij Moto Hengelo?

Zorg dat je je tijdig registreert bij MotoShare. Dit doe je hier.

De registratie gaat snel en gemakkelijk. De goedkeuring van je account bij MotoShare laat altijd even op zich wachten. MotoShare gaat eerst checken of je registratie akkoord is voordat deze wordt goedgekeurd door hen. Wacht daarom niet te lang en registreer je zo spoedig mogelijk.

Als je registratie is goedgekeurd door MotoShare kun je een motor gaan huren via hun website. Selecteer de gewenste motorfiets op het door jou gekozen tijdstip. Wij ontvangen vrijwel direct je huurverzoek en zullen deze (tijdens onze openingstijden) zo snel mogelijk goedkeuren. Na onze goedkeuring ontvang je een betaalverzoek.

Op welke dagen kan ik mijn huurmotor ophalen en terugbrengen? 

Een huurperiode dient altijd te starten en eindigen op een dag dat Moto Hengelo geopend is. Doordeweeks en op zaterdag is dit dus geen probleem. Wil je alleen op een zondag of maandag rijden dan zul je de motorfiets van zaterdagmiddag tot en met dinsdagochtend moeten huren. Klik hier voor het actuele overzicht van onze openingstijden. 

Centjes overgemaakt?

Dan zijn we klaar en is het wachten tot de grote dag!

Is de grote dag daar?

Je meldt je dan met je rijbewijs bij de verkoopkearls op het door jou ingevulde tijdstip. Een van onze medewerkers zal je helpen om de papieren in te vullen en je wegwijs te maken op de motorfiets.

Heb jij een buitenlands rijbewijs? 

Neem dan naast je rijbewijs ook een ID-kaart of paspoort mee. Zijn alle papieren ingevuld en ben je wegwijs gemaakt op je gehuurde motorfiets? Gaan met die banaan!

Mijn verhuurperiode zit erop, wat nu?

Je tankt de gehuurde motorfiets tot aan de rand van de benzinetank af. Dit kan met Euro 95 (E10), maar de voorkeur gaat uit naar Euro 98 (E5). Je brengt minstens 15 minuten voor je verhuurperiode eindigt de motor terug naar Moto Hengelo. Een van onze medewerkers zal dan de staat van de motorfiets checken, kijken of deze is volgetankt en de kilometerstand noteren. Is alles in orde dan gaan we het eventuele restbedrag met je afrekenen en tekenen beide partijen voor de correct afgehandelde verhuurperiode.

Is het mogelijk om voor iemand anders een motor te huren via MotoShare?

Jazeker! Op deze manier kan je een motor huren cadeau geven. Wel is het belangrijk dat je aan de volgende punten voldoet:

  • Maak het account aan met de NAW-gegevens, geboortedatum en het rijbewijsnummer van diegene waarvoor je de motor wilt huren.
  • Stuur je huurverzoek van de motor in en geef aan dat je de motor voor iemand anders huurt.

Let op: Het is niet mogelijk om met jouw eigen account voor iemand anders een motor te huren. De huurovereenkomst moet namelijk op naam staan van de persoon die ook daadwerkelijk de motor gaat rijden.

Kan ik een huurovereenkomst annuleren?

Ja, dat kan, mits voldaan aan onderstaande afspraken en regels. Lees deze even goed door, dit voorkomt achteraf teleurstelling.

Wanneer de huurder de huurovereenkomst meer dan 72 uur voor aanvang van de huurperiode annuleert dan geeft MotoShare een waardebon die gebruikt kan worden bij een volgende huur. De waarde van de bon bestaat uit het reeds betaalde bedrag minus de transactiekosten van €6,95. Mocht Moto Hengelo de huurovereenkomst annuleren, dan wordt de huursom (inclusief €6,95 transactiekosten) teruggestort op het rekeningnummer van de huurder. Je kan jouw huurovereenkomst annuleren door in jouw account onder huuroverzicht de overeenkomst te selecteren en vervolgens rechtsboven op annuleren te klikken.

Let op: Annuleer je minder dan 72 uur voor aanvang dan ontvang je geen waardebon en geen geld retour.

Heb jij vragen en/of opmerkingen over annuleren dan verwijzen we je door naar Motoshare.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line