Druppellader, motor accu & winterstalling

Is jouw motor klaar voor de winter?

Houd jouw motor in topconditie

Zorg goed voor jouw motor en maximaliseer de prestaties van jouw motor. 

Bij Moto Hengelo geven we je graag een gedegen advies voor een lange levensduur van je motor. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om goed voor jouw trots, jouw motor, te zorgen. Vooral tijdens de koudere maanden. Want je wilt natuurlijk dat je motor het hele jaar in topconditie is en net zo soepel blijft lopen als een Zwitsers horloge. Hoe je dit doet? We lichten het je graag toe in dit artikel! 

De druppellader: zorg voor een opgeladen motor accu

Motor accu’s kunnen helaas snel leeg raken als je ze langere tijd niet gebruikt. Een druppellader is dé oplossing om dit probleem te voorkomen. Deze slimme oplader voorkomt dat jouw motor accu in een diepe winterslaap valt, door hem langzaam en continu op te laden, zonder dat je risico loopt op overladen. Geen (op)startproblemen of stress wanneer je snel weg wilt, gewoon afkoppelen en rijden maar. 

Bij Moto Hengelo hebben we druppelladers in alle soorten en maten. Ons team van enthousiaste motorrijders kunnen je precies vertellen welke druppellader het beste past bij jouw motor en jouw rijstijl. Zo hoef jij je in het voorjaar niet af te vragen waarom jouw motor klinkt als een astmatische stofzuiger. 

Onze tip: Sluit je motor altijd aan op een druppellader als je hem voor een langere periode niet gebruikt. Je voorkomt niet alleen een lege motor accu, maar ook dat frustrerende moment waarop je meer tijd besteedt aan starten en duwen dan aan rijden.  

dots
dots

De motor accu: de hartslag van je motor

Een motor accu is een van de meest kritieke onderdelen van je motor, wat het noodzakelijk maakt om deze in topvorm te houden. Naast druppelladers bieden we bij Moto Hengelo een uitgebreid assortiment hoogwaardige motor accu’s aan. Heb je een vervangende motor accu nodig, of wil je graag advies over het onderhoud van je huidige accu? Ons team staat voor je klaar om jou te helpen! 

Wat kun je zelf doen om jouw motor accu in topvorm te houden? Controleer regelmatig de motor accu, vooral in het geval van wat oudere motoren. Check de accu spanning door middel van een accutester. Haalt jouw motor accu van 12 volt een rustspanning van minimaal 12,40 volt? Dan zit je goed. Geeft jouw accu een lagere waarde aan, dan wordt dat beschouwd als een lege accu en kun je hem het beste aan de druppellader leggen. Is jouw motor accu opgeladen? Dan kun je opnieuw de test doen. Is de waarde weer te laag, dan ben je toe aan een nieuwe motor accu. 

Onze tip: Als je merkt dat je motor moeite heeft met starten, of als de lampen zwakker branden dan normaal, dan is het tijd om je motor accu te controleren. Wil je dit graag door ons laten controleren? Kom gerust langs in onze motorzaak, zodat je zeker bent van een goed werkende motor accu. 

Moto Hengelo

Bekijk ons ruime assortiment in Hengelo

Winterstalling ter bescherming van je motor

Koude temperaturen, vocht en langere periodes van stilstand kunnen een negatieve impact hebben op je motor. Daarom bieden wij bij Moto Hengelo onze winterstalling service aan. Jouw motor wordt droog weggezet en wordt in topconditie gehouden. We checken de vloeistoffen en sluiten hem aan op een druppellader. Zodra jij weer de weg op wilt, kun jij je motor direct ophalen. Startklaar en zonder gedoe! 

Onze tip: Voordat je de motor wegzet is het verstandig om hem grondig te wassen, vul de tank met de juiste brandstof en een flesje Forte Moto Power II, zodat roestvorming door condens voorkomen wordt en gebruik een motorhoes voor extra bescherming. 

Telefoonhouder motor
dots

Zorgeloos de winter door

Jouw motor is waarschijnlijk jouw passie, en misschien wel een beetje jouw gezonde obsessie of grote liefde; je motor brengt je het ultieme, euforische gevoel van vrijheid en is hét paradepaardje waar je trots op bent. En ja, die wil je natuurlijk goed verzorgen, zodat je er elke dag van kunt genieten. Daarom staan we bij Moto Hengelo klaar om je te helpen met alles wat je nodig hebt, van druppelladers tot motor accu’s en winterstalling. In onze motorzaak vind je alles wat je nodig hebt om jouw stalen ros in de beste conditie te houden en te genieten van prachtige avonturen met jouw motor.  

Neem contact met ons op door te bellen met Gert-Jan of plan jouw winterstalling via onderstaande knop! 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line