Motor handschoenen

Alle ins en outs over motorhandschoenen

Motor handschoenen

Wij zijn Moto Hengelo, jouw one-stop-shop voor alles wat je nodig hebt voor jouw motoravonturen, waaronder motor handschoenen.

Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent, of juist net begint, motor handschoenen zijn een essentieel onderdeel van jouw uitrusting. Lees snel verder voor alle ins en outs over motor handschoenen in dit artikel!

Waarom zijn goede motor handschoenen belangrijk?

Motor handschoenen zijn onmisbaar voor elke motorrijder. Een investering doen in goede handschoenen die je optimale bescherming bieden is dan ook geen overbodige luxe. Goede motorhandschoenen bieden uitstekende bescherming tegen diverse weersomstandigheden en voorkomen verwondingen tijdens een val. Ze houden je handen warm en droog in bar weer en verbeteren de grip op het stuur. Bovendien wil je de volledige controle over je motor houden met een optimaal stuurgevoel, wat bij niet-kwalitatieve handschoenen met een slechte pasvorm negatief kan uitpakken.

dots
dots

Verschillende soorten motor handschoenen

Wanneer je nieuwe motor handschoenen wilt aanschaffen is de keuze reuze. Er zijn namelijk verschillende soorten, welke allemaal ontworpen zijn voor specifieke rij omstandigheden en voorkeuren. Om je een beeld te geven van de opties, lichten we hieronder een aantal soorten toe: 

  • Zomerhandschoenen: lichtgewicht en ademend om te dragen in warme temperaturen. 
  • Winterhandschoenen: geïsoleerd en veelal waterdicht om je handen warm en droog te houden.  
  • All-weather handschoenen: een combi van ademende en waterdichte materialen voor gebruik in alle seizoenen. 
  • Racing handschoenen: ontworpen voor prestaties met extra bescherming op de knokkels en vingers. 
  • Off-road handschoenen: duurzame en flexibele materialen, voor off-road avonturen of lange tochten.  

Moto Hengelo

Bekijk ons complete assortiment

Materialen en technologie

Op zoek naar veilige motorhandschoenen waar je wel een tijdje mee verder kunt? Kies dan voor handschoenen die gemaakt zijn van slijtvaste materialen. Je kunt hierbij denken aan kevlar, leer en textiel. Dit zijn materialen die lang mee kunnen gaan, al is de levensduur sterk afhankelijk van de kwaliteit, het gebruik en het onderhoud.

Wil jij wat meer dan een standaard motor handschoen? Technologieën zoals touchscreen-compatibiliteit en geïntegreerde protectoren voor knokkels en vingers zorgen voor een verhoogde functionaliteit en veiligheid.

dots

Onze merken motor handschoenen

Bij Moto Hengelo bieden we een uitgebreide selectie motor handschoenen van de beste merken in de industrie, zodat je altijd de perfecte handschoenen kunt vinden die voldoen aan jouw rijbehoeften en -voorkeuren. Welke merken je onder andere kunt vinden in onze winkel?

Staat jouw favoriete merk er niet tussen? Neem contact met ons op, zodat wij jou kunnen informeren over de mogelijkheden of eventuele alternatieven!

Hoe draag je motorhandschoenen?

Bij het uitzoeken van nieuwe motor handschoenen is het handig om te controleren of ze goed aansluiten op je motorjas. Dit voorkomt dat er wind en regen in de mouwen komt. Veel motorhandschoenen hebben een langere manchet die over de mouwen van je jas kan worden gedragen voor extra bescherming. Als je handschoenen met een korte manchet draagt, zorg er dan voor dat deze goed aansluiten onder de mouwen van je jas.

dots

Kom langs in onze motorzaak

Kom langs bij Moto Hengelo en ontdek onze uitgebreide collectie motor handschoenen. Of je nu op zoek bent naar zomerhandschoenen voor je dagelijkse ritten, winterhandschoenen voor koude dagen, of speciale racing handschoenen voor het circuit, bij Moto Hengelo vind je precies wat je nodig hebt. 

Wil je graag een afspraak met ons inplannen? Bel of mail ons! Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze winkel en je te helpen bij het vinden van de perfecte motor handschoenen.

Bel ons
line
line
line
Mail ons
dots
dots

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line