Motorjassen

Maak een weloverwogen keus voor de perfecte motorjas

Motorjassen

Kom alles te weten over motorjassen om de beste keuze voor jouw motoravontuur te maken

Een goed zittende en goed beschermende motorjas is een essentieel onderdeel van jouw rijervaring. Wij helpen je graag op weg bij het vinden van jouw perfecte motorjas. Dus lees snel verder over waar je op moet letten, het aanbod en andere tips van ons! Geen zin om te lezen, maar liever onder het genot van een kop koffie ons advies horen? Kom dan langs in onze motorzaak in Hengelo!

De juiste bescherming

Ondanks dat beschermende motorjassen niet verplicht zijn voor een motorrijder, adviseren we je voor je eigen veiligheid wel om beschermende motorkleding te dragen. Je bent nou eenmaal kwetsbaar en je eerste verdedigingslinie bij een val is je motorkleding. Zorg er dan ook voor dat je motorjas verstevigde panelen heeft op cruciale plekken, waaronder schouders, ellebogen en rug. 

De veiligste motorjassen kun je herkennen aan het AAA-label, wat bescherming biedt bij impact. Maar met alleen dit label ben je er nog niet, hoe je motorjas aansluit op jouw lichaam is ook van groot belang voor een goede bescherming.

dots
dots

Kies je textiel of leer?

Over het algemeen zijn motorjassen van leer een duurzamere keuze door een hogere slijtvastheid. Leer vormt zich naar je lichaam en zorgt altijd voor een klassieke, stoere en tijdloze uitstraling. Met de constante nieuwe ontwikkelingen op het gebied van motorkleding is waterafstotend leer tegenwoordig ook verkrijgbaar. In combinatie met een membraan zijn leren motorjassen steeds beter bestand tegen langdurige buien. 

De textiel motorjassen zijn vaak al voorzien van waterdichte en ademende membranen, zoals Gore-Tex, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor diverse weersomstandigheden. Bovendien zijn ze lichter en bieden meer ventilatie opties. Een motorjas van textiel is dus ideaal voor lange ritten in wisselende klimaten. Rijd je in aanhoudende stevige regenbuien? Dan is een kwalitatief regenpak nog altijd de beste oplossing. 

Moto Hengelo

Bekijk ons complete assortiment

Motorjassen voor elk seizoen

In onze motorzaak hebben we een groot aantal motorjassen passend voor elk seizoen. Van lichte, ademende zomer motorjassen tot goed geïsoleerde winter motorjassen. Stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit voor een optimale bescherming en een comfortabele pasvorm.

Waterdichte motorjassen

Houd een beetje regen jou niet tegen om de weg op te gaan met jouw motor? Ga veilig en droog de weg op met een waterdichte motorjas. Kies voor een motorjas die gemaakt is van hoogwaardige, waterbestendige materialen, zoals het eerder genoemde Gore-Tex. Let bij de aankoop van een waterdichte motorjas goed op of het om een waterafstotend of waterdicht item gaat wanneer je zeker wilt zijn dat je droog blijft.

Geventileerde motorjassen voor de zomer

Zweten als een otter voorkomen tijdens hete zomerritten? Zorg dan dat je een geventileerde motorjas in je motorkleding kast hebt. Deze zomer motorjassen van textiel zijn voorzien van strategisch geplaatste ventilatiepanelen en gemaakt van ademende stoffen om een maximale luchtstroom te bieden. Ideaal voor lange ritten in de zon!    

Winter motorjassen

Als een echte die-hard in de winter de weg op met je motor? Zorg ervoor dat je kou buiten houdt met een goed geïsoleerde winter motorjas. Onze winter motorjassen zijn voorzien van thermische voeringen om je lichaam goed warm te houden tijdens lage temperaturen. De wind- en waterdichte buitenlagen zullen je goed beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden die je tijdens jouw motorrit trotseert. 

All-season motorjassen

Ben jij een motorrijder die het hele jaar door motor rijdt? Dan kan een all-season motorjas de perfecte oplossing zijn voor jou. All-season motorjassen zijn vaak voorzien van uitneembare voeringen en verstelbare ventilatieopeningen, waardoor je de motorjas kunt aanpassen aan elk seizoen.

dots

Onze merken motorjassen

De keuze voor motorjassen is reuze bij Moto Hengelo! Bij ons vind je topmerken, met kwalitatieve en stijlvolle opties voor elk budget. Een greep uit onze merken:

Onderhoud en verzorging van motorjassen

We weten allemaal dat goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur. Dat geldt ook voor motorjassen. Heb je een leren motorjas? Dan betekent dit regelmatig schoonmaken en behandelen, bij voorkeur met leder reiniger en impregneer producten. En denk eraan, leer houdt niet van een wasmachine avontuur. 

Motorjassen van textiel kunnen wel in de wasmachine, maar lees altijd wel het waslabel vooraf, zodat jouw motorjas ook nog perfect zit na het wassen. Vergeet niet om de protectoren er vooraf uit te halen.  

Onderhoud jij jouw motorjas goed? Dan kan hij jaren mee! Meer weten over de wasservice die we bij Moto Hengelo aanbieden? Je leest er hier meer over!

dots

Kom langs in onze motorzaak

Benieuwd naar onze uitgebreide collectie motorjassen? We heten je van harte welkom in onze motorzaak in Hengelo! Probeer verschillende merken en types motorjassen uit om de perfecte motorjas voor jouw motoravontuur te vinden. Ons enthousiaste team staat voor je klaar met een gedegen advies!

dots
dots

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line