Shark helmen

Innovatie, comfort en kwaliteit

Shark helmen

Ontdek alles over het innoverende helmen merk Shark, waar wij als Moto Hengelo trotse leverancier van zijn. Moto Hengelo, jouw one-stop-shop voor alles wat je nodig hebt voor jouw motoravonturen, waaronder motor handschoenen.

Moto Hengelo is dé plek voor motorliefhebbers, waar een groot assortiment motoren, motorkleding, helmen en accessoires te vinden zijn. Bij ons vind je onder andere het toonaangevende merk Shark motorhelmen, dat bekend staat om zijn innovatie, veiligheid en stijl.

Waarom kiezen voor Shark helmen?

Elk jaar wordt er compleet opnieuw begonnen met het ontwerpen van specifieke helmen om zo een uniek en innovatief resultaat te krijgen. Het motto van Shark is dat elk onderdeel van de motorhelm een doel moet dienen. Bovendien worden de Shark helmen ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in gedachten. Elk model wordt uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de strengste eisen. De helmen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die zowel lichtgewicht als duurzaam zijn, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort en langdurige bescherming.

dots
dots

Innovatieve technologieën

Elk jaar werken de teams van Shark nauw samen om nieuwe modellen te creëren die tot de best verkrijgbare helmen behoren. Helmen voor recreatieve motorrijders tot aan helmen voor professionele motorcoureurs. Een aantal van de innovatieve technologieën die in de Shark helmen te vinden zijn: 

  • Multi-density EPS: Biedt een superieure schokabsorptie.
  • Autoseal-systeem: Zorgt voor een betere geluidsisolatie en voorkomt dat er water en kou binnenkomt.
  • Quick Release vizier systeem: Maakt het verwisselen van het vizier snel en gemakkelijk zonder gereedschap.

Shark zet zich in op het gebied van aerodynamica door helmen te ontwikkelen die de windweerstand en turbulentie minimaliseren voor een stillere en stabielere rit. 

Bovendien zorgen de geavanceerde ventilatiesystemen van Shark helmen voor optimale luchtcirculatie, waardoor motorrijders koel en comfortabel blijven, zelfs tijdens lange ritten. 

Met hoogwaardige optische vizieren bieden Shark helmen helder zicht en bescherming tegen UV-stralen, terwijl de toepassing van carbon zorgt voor een sterke, lichtgewicht constructie die maximale veiligheid biedt zonder in te boeten op comfort.

Moto Hengelo

Bekijk ons complete assortiment

Verschillende types motorhelmen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, kun je kiezen uit verschillende types. We lichten de Shark motorhelmen die wij in ons assortiment hebben verder voor je toe:  

Shark integraalhelmen

De integraalhelmen, zoals de Race-R Pro en de Aeron GP, zijn ontworpen voor maximale bescherming en aerodynamica, waardoor ze ideaal zijn voor hoge snelheden en racen. Het is het veiligste helmtype, omdat deze volledig afgesloten is. De Shark integraalhelmen bieden volledige dekking van het hoofd en het gezicht, waardoor een optimale veiligheid en windweerstand gegarandeerd is.

Modulaire of systeem motorhelmen

Voor degenen die veelzijdigheid verkiezen, bieden de modulaire, ook wel systeemhelmen, zoals de Shark Evo-One 2, het gemak van een opklapbare kin bar. Dit combineert de veiligheid van een integraalhelm met het comfort van een jethelm, waardoor je als motorrijder gemakkelijk kunt schakelen tussen volledige bescherming en meer ventilatie.

Shark jethelmen

De Shark jethelmen, zoals de RS Jet, zijn de ideale keuze voor stedelijke rijders dankzij hun lichte gewicht, de lichtste in het Shark-assortiment. Eenvoudige en stijlvolle lijnen, gecombineerd met een breed gezichtsveld voor optimaal zicht in het drukke stadsverkeer. Deze helmen zijn ontworpen om een perfecte balans te bieden tussen comfort en veiligheid, waardoor ze de ideale metgezel zijn voor elke stedelijke motorrijder.

dots

Assortiment Shark helmen bij Moto Hengelo

In onze winkel in Hengelo zijn diverse Shark motorhelmen te vinden. Heb je specifieke wensen? Dan kunnen we de helm die jij graag wilt voor je bestellen! Onze bestsellers op het moment zijn de: 

  • Shark Race-R Pro: Een aerodynamische spoiler voor superieure stabiliteit tijdens het rijden. Het hoog resistente optische klasse 1 anti-kras en anti-condens vizier, ontworpen voor competities, garandeert optimale zichtbaarheid op de weg.
  • Shark Spartan RS: Een door races geïnspireerde integraalhelm om aerodynamische weerstand te beperken en turbulentie te minimaliseren bij hoge snelheden. 
  • Shark D-Skwal 3: Uitstekende aerodynamica, hoogwaardige ventilatie en een breed gezichtsveld, waardoor hij ideaal is voor zowel dagelijkse ritten als lange toertochten.

Het kiezen van de juiste motorhelm

Bij het kiezen van de juiste motorhelm zijn er enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Één van de meest gestelde vragen is hoe je de juiste maat voor je motorhelm bepaalt. Het is essentieel om je hoofdmaat te kennen en verschillende maten te proberen om de perfecte pasvorm te vinden. Een goed passende helm is namelijk cruciaal voor zowel comfort als veiligheid. Het is vooral belangrijk om een helm te kiezen die voldoet aan de veiligheidsnormen én die goed past bij je rijstijl en behoeften. 

Ons enthousiaste team van medewerkers helpt je in onze winkel graag bij het vinden van de perfecte helm voor jou! En we hebben natuurlijk meer dan alleen Shark motorhelmen in ons assortiment, bij ons vind je ook Scorpion, Shoei, IXS, Nolan, ROOF en Schuberth motorhelmen. 

dots
dots

Goed onderhoud voor een lange levensduur

Hoe onderhoud je je motorhelm zo goed mogelijk om er zo lang mogelijk plezier van te hebben? Zorg voor een regelmatige schoonmaak van de binnenvoering. Vermijd agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen beschadigen. Het is vaak mogelijk om de binnenvoering uit de helm te halen en deze te wassen volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Om het vizier schoon en krasvrij te houden kun je een speciaal daarvoor bestemde vizierreiniger gebruiken. Dit is ook te bestellen in onze winkel. Let op dat je bij vizieren met een anti-condens coating voorzichtig reinigt, zodat de coating niet beschadigd wordt. Wil je hier meer advies over? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!

De luchtventilatie kun je schoonhouden door een wattenstaafje of zachte borstel te gebruiken en voorzichtig stof en vuil eraf te borstelen. Dit voorkomt dat de helm gaat ruiken en je behoudt de goede luchtcirculatie. Bewaar jouw helm op een droge, koele plaats wanneer je hem niet gebruikt. Door middel van een helmzak bescherm je jouw helm tegen stof en krassen, dus maak hier dan ook zeker gebruik van! 

Tot slot raden we aan om jouw motorhelm regelmatig te controleren op scheuren, diepe krassen of andere tekenen van schade. Als je helm een zware val heeft gemaakt, zelfs als er geen zichtbare schade is, is het advies om de helm te vervangen omdat de integriteit mogelijk is aangetast.        

Advies op maat

Ons deskundige team bij Moto Hengelo staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste motorhelm, of dit nu een Shark motorhelm is of een ander merk. We begrijpen dat elke motorrijder uniek is en specifieke behoeften heeft. Daarom bieden we persoonlijk advies en helpen we je graag bij het vinden van de helm die perfect bij jou past. Kom langs in onze winkel en bekijk ons ruime assortiment!

Over Moto Hengelo

Moto Hengelo is meer dan alleen een motorwinkel. Wij zijn een community van gepassioneerde motorrijders die klaar staan om jou te helpen bij elke stap van je motorreis. Naast ons uitgebreide assortiment helmen, kleding en accessoires, bieden wij ook diensten zoals onderhoud, reparaties en winterstalling.

Onze winkel is gevestigd aan de Enschedesestraat 210 in Hengelo, waar je van harte welkom bent om onze collectie te komen bekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Ons team van ervaren medewerkers, die zelf ook fervente motorrijders zijn, staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen. Bel of mail ons voor een afspraak, zodat we alle tijd hebben om jou te helpen!

Bel ons
line
line
line
Mail ons
dots
dots

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

line
line
line